lunes, 14 de febrero de 2011

SIPIA AMB CARXOFES

Ingredients

  • Sìpia
  • 1 cabeça d'alls
  • 6 carxofes
  • 500 gr. de pèssols
  • 5 ous
  • fumet de peix
  • oli
  • xocolata
  • mantega
  • farina
  • 1 pot de tomata crua

Elaboració

Primer farem un "petit" fumet, potser teniu al congelador un cap de rap o unes espines, tot va bé per donar més gust. També es pot fer amb una pastilla de peix, això es al gust de cada un.

Posarem a bullir els ous.

La quantitat de sìpia, també es al gust, però per quatre persones, poden ser dues sìpias grosses, o bé cinc de mitjanes, ja que al coure-les s'encongeixen bastant.

En una cassola amb una mica d'oli i posarem tots els alls pelats i els deixerem que quedin molt foscos, (sense que es cremin, ja que després amargaria l'oli). Treurem els alls, i en aquell oli hi posem la sìpia, la salarem una mica, i que es vagi fent, quan veiem que ja está bastant cuita, hi tirem el tomate triturat. (el foc una mica baix)

Passat uns deu minuts hi tirem les carxofes talladas en quatre trossos i la xocolata (poca), tot això ha d'anar-se coguen a foc baix una bona estona.

Quan hagi reduit i espaseït la tomata, i posem els pessols (congelats) això ho remenem tot perquè els pessols es descongelin dins la cassola, hi afegim un cullerot de fumet, per ajudar a descongelar.
I anem afegin fumet fins que cubreixi tot, i quan comenci a fer xup-xup, o tepem.

Mentrestant pelem els ous, els partim per la mitat i els enferinem.
En el foc tindrem una paella amb la mantega per fregir els ous. Quan estiguin, els reservem.

Si cal, rectifiquem de sal, i quan faltin uns deu minuts, hi posem els ous, al voltant de la cassola, o tapem i sacsagem(?) la cassola perquè es barregin tots els ingredients.

Semble difìcil, i es molt fàcil.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More